Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

SAFBREW WB-06 drożdże górnej fermentacji

Cena: 22,40 zł 22.40
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże WB-06 górna fermentacja do pszenicznych

Odkryj tajemnicę doskonałego piwa domowego z drożdżami WB-06 Górna Fermentacja Fermentis! Te wysokiej jakości drożdże zostały stworzone specjalnie dla pasjonatów piwowarstwa, którzy pragną stworzyć wyjątkowe, aromatyczne i smakowite piwo w swoim domu. Dzięki swojej unikalnej kombinacji drożdży, WB-06 zapewnia nie tylko szybki i niezawodny proces fermentacji, ale także wspaniałe walory smakowe i aromatyczne szczególnie dla pszenicznych stylów. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym piwowarem czy dopiero rozpoczynasz swoją przygodę z warzeniem piwa, drożdże WB-06 są idealnym wyborem. Oferują one doskonałą wydajność, stabilność fermentacji oraz szeroki zakres tolerancji temperatur, co daje Ci większą kontrolę nad procesem warzenia. Przygotuj się na odkrywanie nowych smaków i ciesz się autentycznym doznaniem piwowarskim z drożdżami WB-06 Górna Fermentacja Fermentis!

Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), czynnik rehydratacyjny

Zalecana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 18-24°C).

Średnie odfermentowanie: 81%

Masa netto: 11,5 g

Dozowanie: 1 saszetka na 20-30 litrów brzeczki

 

Instrukcja zadawania:

Przed zadaniem drożdży należy przeprowadzić rehydratację suszonych drożdży do postaci kremu drożdżowego w zbiorniku mieszanym. Rozsypać suche drożdże na powierzchnię sterylnej wody lub brzeczki o temp. 27°C ± 3°C, wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży. Po przekształceniu się drożdży suszonych na krem powyższą metodą (co zabiera około 15-30 minut) łagodnie mieszać przez następne 30 minut. Następnie dozować otrzymany krem do zbiornika fermentacyjnego.

Alternatywnie, dozować suche drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego pod warunkiem, że temperatura brzeczki wynosi ponad 20ºC. Stopniowo wsypywać suszone drożdże do fermentora zwracając uwagę by drożdże pokrywały całą dostępną powierzchnię brzeczki, tak by nie powstawały zlepieńce. Pozostawić na 30 minut, po tym czasie zmieszać brzeczkę, np. przez napowietrzanie.

Temperatura fermentacji:

Rekomendowana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 18-24°C)

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym (< 10ºC), suchym miejscu.

Opakowanie po otwarciu ponownie zamykać i przechowywać w suchym pomieszczeniu w temp. 4ºC przez czas nie dłuższy niż 7 dni.

Nie używać opakowań uszkodzonych.

Termin przydatności:

Data produkcji i termin ważności/najlepiej użyć przed - data na opakowaniu.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 100,00 zł.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl