

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Drożdże Fermentis US-05 – legendarne do APA, IPA i nie tylko!

Drożdże US-05 - górna fermentacja
Szczep typu Amerykański Ale, produkujący dobrze zbilansowane piwa z niską zawartością dwuacetylu, smak czysty, rześkie odczucie końcowe na podniebieniu. Szczep ten formuje czapę drożdżową i tworzy dobrą zawiesinę w czasie fermentacji.
Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), czynnik rehydratacyjny
Zalecana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 15-22°C).
Średnie odfermentowanie: 81%
Masa netto: 11,5 g
Dozowanie: 1 saszetka na 20-30 litrów
Po fermentacji wyrób należy leżakować w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Natychmiast
Drożdże K-97 górna fermentacja do piw lekkich

Drożdże piwowarskie Fermentis K-97 do piwa - górna fermentacja
Drożdże K-97 to doskonały wybór dla piwowarów, którzy pragną uzyskać lekkie, aromatyczne piwa o zbalansowanym smaku. Szczep górnej fermentacji wywodzący się z Niemiec sprawdzi się idealnie w produkcji delikatnych stylów piwa takich jak Kolsch, Witbier, White IPA, a także piw sesyjnych i mocno chmielonych.
Charakterystyka produktu:
- Styl piwa: Kolsch, Witbier, White IPA
- Temperatura fermentacji: 12–25°C (optymalnie 15–20°C)
- Flokulacja: średnia
- Odfermentowanie: 80–84%
- Tolerancja alkoholu: 9–11%
- Dozowanie: saszetka 11,5 g na ok. 20–30 L brzeczki
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Natychmiast
Drożdże SAFBREW S-33 – wszechstronny wybór dla piwowarów!

Drożdże SAFBREW S-33 – wszechstronny wybór dla piwowarów!
Safbrew S-33 to wysokiej jakości drożdże górnej fermentacji, cenione zarówno przez domowych piwowarów, jak i browary rzemieślnicze. Są idealne do szerokiej gamy piw, zwłaszcza belgijskich i mocnych stylów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Natychmiast
Drożdże Saflager S-23 dolna fermentacja

Drożdże S-23 - dolna fermentacja
Oryginalne drożdże szeroko stosowane w przemyśle głównie do stylów typu Lager.
Charakteryzują się wysokim kłaczkowaniem, co pozwala na osiągnięcie bardzo klarownego wyrobu gotowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Natychmiast
Drożdże Saflager W34/70 dolna fermentacja

Drożdże W34/70 - dolna fermentacja
Oryginalne drożdże szeroko stosowane w przemyśle głównie do stylów typu Lager.
Charakteryzują się wysokim kłaczkowaniem, co pozwala na osiągnięcie bardzo klarownego wyrobu gotowego.
Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), czynnik rehydratacyjny
Zalecana temperatura fermentacji: 9-22°C (optymalnie 12-15°C).
Odfermentowanie: średnie
Masa netto: 11,5 g
Dozowanie: 1 saszetka na 10-15 litrów brzeczki. (przy nastawach powyżej 15 Blg zaleca się 2 saszetki na 15 l)
Dostępność: brak towaru
SAFALE S-04 drożdże górnej fermentacji

Drożdże Fermentis Safale S-04
Słynne drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu wyrobów typu ale. Szczególnie nadają się do wyrobu kondycjonowanego w beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindrycznostożkowych.
Kłaczkowanie i osiadanie: silne.
Odfermentowanie: średnie.
Dozowanie: 1 saszetka na 20-30 litrów
Dostępność: brak towaru


