Słód barwiący 1200 EBC 1kg

Zastosowanie: Słód barwiący 1200EBC jest używany głównie do piw ciemnych typu Porter, Stout, RIS, lecz może być także używany do wszelkich innych piw o ciemnej barwie takich jak Dark Ale. Słód barwiący 1200 EBC nadaje piwu charakterystycznego aromatu z wyraźną nutą czekolady i kawy. Już przy małej ilości można zauważyć znaczne pogłębienie koloru wraz z subtelnymi zmianami w smaku i aromacie. Typowa dawka słodu barwiącego 1200 EBC to zwykle około 5%.
Kupujemy bezpośrednio u producenta!
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód barwiący 1200 EBC 25 kg

Zastosowanie: Słód barwiący 1200EBC jest używany głównie do piw ciemnych typu Porter, Stout, RIS, lecz może być także używany do wszelkich innych piw o ciemnej barwie takich jak Dark Ale. Słód barwiący 1200 EBC nadaje piwu charakterystycznego aromatu z wyraźną nutą czekolady i kawy. Już przy małej ilości można zauważyć znaczne pogłębienie koloru wraz z subtelnymi zmianami w smaku i aromacie. Typowa dawka słodu barwiącego 1200 EBC to zwykle około 5%.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód barwiący 1200 EBC 5kg

Zastosowanie: Słód barwiący 1200EBC jest używany głównie do piw ciemnych typu Porter, Stout, RIS, lecz może być także używany do wszelkich innych piw o ciemnej barwie takich jak Dark Ale. Słód barwiący 1200 EBC nadaje piwu charakterystycznego aromatu z wyraźną nutą czekolady i kawy. Już przy małej ilości można zauważyć znaczne pogłębienie koloru wraz z subtelnymi zmianami w smaku i aromacie. Typowa dawka słodu barwiącego 1200 EBC to zwykle około 5%.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt
Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 25 kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt - 25kg
Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 5kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt
Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny