Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Viking Malt

Słód barwiący 1200 EBC 1kg

Słód barwiący 1200 EBC 1kg
Słód barwiący 1200 EBC 1kg

Słód barwiący 1200EBC

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Zakres barw dla tego słodu wynosi około 1200-1500 EBC.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,25 zł

Słód Cookie Ciasteczkowy Viking Malt 1 kg

Słód Cookie Ciasteczkowy Viking Malt 1 kg
Słód Cookie Ciasteczkowy Viking Malt 1 kg

Słód Cookie nadaje łagodny smak i aromat prażonego zboża z nutą herbatników.

Już niewielki udział w zasypie wnosi nuty ciasteczkowe.

Zastosowanie: wszystkie rodzaje, głównie do Ale i Lager, lecz może Już małe dawki mają wpływ na smak

Zasyp: do 20 %

Typowa analiza

  • Wilgotność  6,0% maks.
  • Ekstrakt  72,0%
  • Barwa 40-60 EBC

Pakowany w paczki po 1 kg, 5 kg, 25 kg, bez dopłaty za śrutowanie.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,25 zł

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do stylów typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.

Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,25 zł

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 25 kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 25 kg Viking Malt
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 25 kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do ciemnych stylów do 10%

Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

150,00 zł

Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt

Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt
Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt

SŁÓD KARMELOWY 150 EBC Viking Malt

Słód karmelowy 150 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.

Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak i pogłębia barwę.

Stosowany do stylów Dark Beer, Porter, Stout, Red Ale, Brown Ale, Amber, a także innych, gdzie chcemy uzyskać bardziej głęboką bursztynową barwę.

Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 80 - 180 EBC.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,25 zł

Słód KARMELOWY CRYSTAL 30 EBC 1 kg

Słód KARMELOWY CRYSTAL 30 EBC 1 kg
Słód KARMELOWY CRYSTAL 30 EBC 1 kg

CHARAKTERYSTYKA SŁODU

  • wysoki stopień karmelizacji
  • nie wykazują działania enzymatycznego
  • do wszystkich rodzajów
  • barwa 30-40 EBC
  • zasyp: do 20 %
  • poprawia pienistość

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,25 zł

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 100,00 zł.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl