Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Drożdże US-05 górna fermentacja

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,50 zł

Cena regularna:

11.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Drożdże US-05 - górna fermentacja

Safale US-05 to wyjątkowe drożdże górnej fermentacji, które są niezastąpione w procesie warzenia piwa. Wyprodukowane przez renomowaną firmę Fermentis, gwarantują one doskonałą jakość i niezawodność.

Te drożdże charakteryzują się silnymi właściwościami fermentacyjnymi, co oznacza, że są w stanie szybko i skutecznie przekształcić cukry w alkohol i dwutlenek węgla. Dzięki temu uzyskujesz piwo o czystym, wyrazistym smaku i odpowiednio zbalansowanej teksturze.

Safale US-05 jest wyjątkowo wydajny i łatwy w użyciu. Możesz go z powodzeniem stosować w różnych stylach piwa, takich jak American Pale Ale, IPA, Stout czy nawet Wheat Beer. Bez względu na to, czy jesteś doświadczonym piwowarem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z warzeniem, te drożdże sprawią, że Twoje piwo będzie wyjątkowe.

Dodatkowym atutem drożdży Safale US-05 jest ich zdolność do osadzania się na dnie fermentora, co ułatwia proces klarowania piwa i zapewnia klarowność finalnego produktu.

Wybierając drożdże górnej fermentacji Safale US-05, wybierasz jakość, niezawodność i satysfakcję z doskonałego piwa. Spróbuj ich już dzisiaj i odkryj potencjał, jaki drzemie w Twoim domowym browarze!

Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), czynnik rehydratacyjny

Zalecana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 15-22°C).

Średnie odfermentowanie: 81%

Masa netto: 11,5 g

Dozowanie: 1 saszetka na 20-30 litrów

Po fermentacji wyrób należy leżakować w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.

 

Instrukcja zadawania:

Przed zadaniem drożdży należy przeprowadzić rehydratację suszonych drożdży do postaci kremu drożdżowego w zbiorniku mieszanym. Rozsypać suche drożdże na powierzchnię sterylnej wody lub brzeczki o temp. 27°C ± 3°C, wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży. Po przekształceniu się drożdży suszonych na krem powyższą metodą (co zabiera około 15-30 minut) łagodnie mieszać przez następne 30 minut. Następnie dozować otrzymany krem do zbiornika fermentacyjnego.

Alternatywnie, dozować suche drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego pod warunkiem, że temperatura brzeczki wynosi ponad 20ºC. Stopniowo wsypywać suszone drożdże do fermentora zwracając uwagę by drożdże pokrywały całą dostępną powierzchnię brzeczki, tak by nie powstawały zlepieńce. Pozostawić na 30 minut, po tym czasie zmieszać brzeczkę, np. przez napowietrzanie.

Temperatura fermentacji:

Rekomendowana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 15-22°C).

Przechowywanie:

Przechowywać w chłodnym (< 10ºC), suchym miejscu.

Opakowanie po otwarciu ponownie zamykać i przechowywać w suchym pomieszczeniu w temp. 4ºC przez czas nie dłuższy niż 7 dni.

Nie używać opakowań miękkich, czy uszkodzonych.

Termin przydatności:

Data produkcji i termin ważności/najlepiej użyć przed - data na opakowaniu. Termin ten upływa po 24 miesiącach od daty produkcji, pod warunkiem przechowywania w rekomendowanych warunkach.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

19 października 2021

Wszystko ok,

3 kwietnia 2024

Bardzo dobre drożdże o czystym profilu. W dolnym zakresie temperatur zachowują się praktycznie jak lagerowe.

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Poczta Polska Kurier) już od 100,00 zł.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl