Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,30 zł 6.30
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do stylów typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.

Nie wykazuje działania enzymatycznego, zawartość ekstraktu: niska.

Określenie „słód czekoladowy” odnośni się głównie do koloru a nie do smaku. Słód czekoladowy 800 EBC ma głęboką czerwono-brązową barwę i orzechowo-kawowy smak. Można w nim wyczuć aromaty czekoladowe.

Zastosowanie: Słód czekoladowy 800 EBC jest używany głównie do stylów typu Porter i Stout, lecz może być także używany do wszelkich innych o ciemnej barwie takich jak Dark Ale. Słód czekoladowy 800 EBC nadaje charakterystycznego aromatu z nutą czekolady i kawy. Już przy małej ilości można zauważyć znaczne pogłębienie koloru wraz z subtelnymi zmianami w smaku i aromacie.

Typowa dawka słodu czekoladowego 800 EBC to zwykle 5-10%.

Słód czekoladowy 800 EBC jest słodem pośrednim między czekoladowym jasnym a ciemnym, co zwiększa jego uniwersalność w zastosowaniu.

Dane techniczne

Wielkość opakowania 1

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

29 października 2021

OK

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty) już od 100,00 zł.
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl