Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód wędzony torfem 1 kg
Słód WĘDZONY TORFEM Viking Malt
Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu. Słód produkowany z najnowszej odmiany jęczmienia browarnego jarego, dwurzędowego typu null-lox, delikatnie wędzony oryginalnym szkockim torfem. Niska temperatura suszenia i wędzenia nie wpływa na zmianę działania enzymatycznego i inne ważne właściwości słodu.
Zastosowanie: Słód Wędzony Torfowy może być używany w destylarniach do produkcji whisky. W browarnictwie może być stosowany jako słód pilzneński o wyjątkowym aromacie, ponieważ jego zapach i smak nie są zbyt dominujące.
Barwa: max 10 EBC
Fenole: 5-10 mg/kg
Pakowany w paczki po 1 kg, 5 kg, 25 kg, bez dopłaty za śrutowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód wędzony torfem 25 kg
Słód WĘDZONY TORFEM Viking Malt
Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu. Słód produkowany z najnowszej odmiany jęczmienia browarnego jarego, dwurzędowego typu null-lox, delikatnie wędzony oryginalnym szkockim torfem. Niska temperatura suszenia i wędzenia nie wpływa na zmianę działania enzymatycznego i inne ważne właściwości słodu.
Zastosowanie: Słód Wędzony Torfowy może być używany w destylarniach do produkcji whisky. W browarnictwie może być stosowany jako słód pilzneński o wyjątkowym aromacie, ponieważ jego zapach i smak nie są zbyt dominujące.
Barwa: max 10 EBC
Fenole: 5-10 mg/kg
Pakowany w paczki po 1 kg, 5 kg, 25 kg, bez dopłaty za śrutowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód wędzony torfem 5 kg
Słód WĘDZONY TORFEM Viking Malt
Słód pochodzi ze słodowni Viking Malt w Strzegomiu. Słód produkowany z najnowszej odmiany jęczmienia browarnego jarego, dwurzędowego typu null-lox, delikatnie wędzony oryginalnym szkockim torfem. Niska temperatura suszenia i wędzenia nie wpływa na zmianę działania enzymatycznego i inne ważne właściwości słodu.
Zastosowanie: Słód Wędzony Torfowy może być używany w destylarniach do produkcji whisky. W browarnictwie może być stosowany jako słód pilzneński o wyjątkowym aromacie, ponieważ jego zapach i smak nie są zbyt dominujące.
Barwa: max 10 EBC
Fenole: 5-10 mg/kg
Pakowany w paczki po 1 kg, 5 kg, 25 kg, bez dopłaty za śrutowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód WIEDEŃSKI Viking Malt 1 kg
Zastosowanie: Słód Wiedeński jest rekomendowany do względnie jasnych gatunków. Typowe jest stosowanie go w celu wzmocnienia barwy i aromatu. Klasyczny lager wiedeński („Vienna Lager”) słynie ze swojej głębokiej, złotej barwy i charakterystycznego, słodowego smaku.
Specyfikacja słodu wg Viking Malt:
Wilgotność [%] max. 5.0
Ekstrakt [%s.m.] min. 79.0
Barwa [°EBC] 7.0-10.0
Wolny azot aminowy [mg/l] min. 130
Czas scukrzania [min.] max. 15
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód WIEDEŃSKI Viking Malt 25 kg
Zastosowanie: Słód Wiedeński jest rekomendowany do względnie jasnych gatunków. Typowe jest stosowanie go w celu wzmocnienia barwy i aromatu. Klasyczny lager wiedeński („Vienna Lager”) słynie ze swojej głębokiej, złotej barwy i charakterystycznego, słodowego smaku.
Specyfikacja słodu wg Viking Malt:
Wilgotność [%] max. 5.0
Ekstrakt [%s.m.] min. 79.0
Barwa [°EBC] 7.0-10.0
Wolny azot aminowy [mg/l] min. 130
Czas scukrzania [min.] max. 15
Masa netto: 25 kg
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód WIEDEŃSKI Viking Malt 5 kg
Zastosowanie: Słód Wiedeński jest rekomendowany do względnie jasnych. Typowe jest stosowanie go w celu wzmocnienia barwy i aromatu. Klasyczny lager wiedeński („Vienna Lager”) słynie ze swojej głębokiej, złotej barwy i charakterystycznego, słodowego smaku.
Specyfikacja słodu wg Viking Malt:
Wilgotność [%] max. 5.0
Ekstrakt [%s.m.] min. 79.0
Barwa [°EBC] 7.0-10.0
Wolny azot aminowy [mg/l] min. 130
Czas scukrzania [min.] max. 15
Masa netto: 5 kg
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny