Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt
SŁÓD KARMELOWY 150 EBC Viking Malt
Słód karmelowy 150 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.
Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak i pogłębia barwę.
Stosowany do stylów Dark Beer, Porter, Stout, Red Ale, Brown Ale, Amber, a także innych, gdzie chcemy uzyskać bardziej głęboką bursztynową barwę.
Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 80 - 180 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód KARMELOWY CRYSTAL 30 EBC 1 kg
CHARAKTERYSTYKA SŁODU
- wysoki stopień karmelizacji
- nie wykazują działania enzymatycznego
- do wszystkich rodzajów
- barwa 30-40 EBC
- zasyp: do 20 %
- poprawia pienistość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód KARMELOWY CRYSTAL 400 EBC 1kg Viking Malt
Słód karmelowy 400 EBC Viking Malt
Słód karmelowy 400 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.
Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak i pogłębia barwę .
Stosowany do Dark Beer, Porter, Stout, Red Ale, Brown Ale, Amber, a także innych, gdzie chcemy uzyskać bardziej głęboką bursztynową lub miedzianą barwę.
Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 350-450 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód KARMELOWY CRYSTAL 50 EBC 1 kg Viking Malt
SŁÓD KARMELOWY jasny 50 EBC Viking Malt
Słód karmelowy jasny 50 EBC jest to słód specjalny, o dużej ilości melanoidów, czyli związków barwnych powstających w wyniku syntezy cukrów i aminokwasów w wysokiej temperaturze.
Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 40-60 EBC.
CHARAKTERYSTYKA SŁODU
Słody karmelowe są produkowane w procesie prażenia z zielonego słodu. Mają wysoki stopień karmelizacji i nie wykazują działania enzymatycznego.
Ogólnie słody wytworzone w procesie prażenia mogą mieć działanie przeciwutleniające oraz przyczyniać się do poprawy smaku oraz jakości i stabilności piany.
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód KARMELOWY CRYSTAL 600 EBC 1 kg Viking Mal
SŁÓD KARMELOWY 600 EBC Viking Malt Strzegom
Słód karmelowy 600 EBC uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.
Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak i pogłębia barwę w kierunku bursztynowej lub miedzianej.
Stosowany do stylów, gdzie chcemy uzyskać bardziej głęboką bursztynową barwę.
Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 550-650 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód KARMELOWY CRYSTAL 600 EBC 25 kg Viking Malt
SŁÓD KARMELOWY 600 EBC Viking Malt Strzegom
Słód karmelowy 600 EBC uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.
Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak i pogłębia barwę w kierunku bursztynowej lub miedzianej.
Stosowany do stylów, gdzie chcemy uzyskać bardziej głęboką bursztynową barwę.
Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 550-650 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny