Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Viking Malt

Słód PSZENICZNY 5kg Viking Malt (Strzegom) śruta/ziarno do witbier i weizen

Przejdź do sekcji Opinie

Słód pszeniczny Viking Malt – 5 kg (Strzegom)

Dostępny w formie śruty lub całego ziarna


Słód pszeniczny to niezastąpiony składnik w piwach górnej fermentacji – klasyczny wybór do witbiera, weizena, hefe-weizena i wszelkich stylów pszenicznych. Dzięki wysokiej zawartości białka poprawia trwałość piany, a jego delikatny profil smakowy wzbogaca recepturę bez dominowania nad innymi składnikami.

Można go z powodzeniem stosować również w lagerach (do ok. 20%) – dla lepszej pełni i stabilnej piany.


Parametry techniczne:

Barwa: 3,0–5,5 EBC
Ekstraktywność: min. 82,0%
Zawartość białka: max. 13,0%
Moc diastatyczna: min. 250 WK
pH: 5,7–6,3
Wilgotność: max. 6,0%


Zastosowanie:

Do 50% zasypu w piwach pszenicznych
Do 20% zasypu w lagerach i piwach dolnej fermentacji
Świetna baza do piw o jasnym profilu, lekkiej kwasowości i obfitej pianie


Informacje dodatkowe:

Masa netto: 5 kg
Forma: śruta lub ziarno (wybierz przed dodaniem do koszyka)
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Viking Malt (Strzegom)


Świat Słodu.pl – sprawdzone surowce dla piwowarów domowych i rzemieślników.
Masz pytania? Skontaktuj się z nami – chętnie doradzimy!

Przejdź do pełnego opisu
Cena 31,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz śrutowany całe ziarno
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: Natychmiast

Opis

Słód pszeniczny Viking Malt – 5 kg (Strzegom)

Dostępny w formie śruty lub całego ziarna


Słód pszeniczny to niezastąpiony składnik w piwach górnej fermentacji – klasyczny wybór do witbiera, weizena, hefe-weizena i wszelkich stylów pszenicznych. Dzięki wysokiej zawartości białka poprawia trwałość piany, a jego delikatny profil smakowy wzbogaca recepturę bez dominowania nad innymi składnikami.

Można go z powodzeniem stosować również w lagerach (do ok. 20%) – dla lepszej pełni i stabilnej piany.


Parametry techniczne:

Barwa: 3,0–5,5 EBC
Ekstraktywność: min. 82,0%
Zawartość białka: max. 13,0%
Moc diastatyczna: min. 250 WK
pH: 5,7–6,3
Wilgotność: max. 6,0%


Zastosowanie:

Do 50% zasypu w piwach pszenicznych
Do 20% zasypu w lagerach i piwach dolnej fermentacji
Świetna baza do piw o jasnym profilu, lekkiej kwasowości i obfitej pianie


Informacje dodatkowe:

Masa netto: 5 kg
Forma: śruta lub ziarno (wybierz przed dodaniem do koszyka)
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Viking Malt (Strzegom)


Świat Słodu.pl – sprawdzone surowce dla piwowarów domowych i rzemieślników.
Masz pytania? Skontaktuj się z nami – chętnie doradzimy!

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz

Polecane produkty