Słód barwiący 1200-1500 EBC 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,00 zł 6.00
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Słód barwiący 1200EBC

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Zakres barw dla tego słodu wynosi około 1200-1500 EBC.

Nie wykazuje działania enzymatycznego, zawartość ekstraktu: niska.

Określenie „słód czekoladowy” lub "słód barwiący" odnośni się głównie do koloru a nie do smaku. Słód barwiący 1200-1500 EBC ma głęboką brązowo-czarną barwę i kawowy, palony smak. Można w nim wyczuć aromaty czekoladowe.

Zastosowanie: Słód barwiący 1200EBC jest używany głównie do piw ciemnych typu Porter, Stout, RIS, lecz może być także używany do wszelkich innych piw o ciemnej barwie takich jak Dark Ale. Słód barwiący 1200 EBC nadaje piwu charakterystycznego aromatu z wyraźną nutą czekolady i kawy. Już przy małej ilości można zauważyć znaczne pogłębienie koloru wraz z subtelnymi zmianami w smaku i aromacie. Typowa dawka słodu barwiącego 1200 EBC to zwykle około 5%.

Kupujemy bezpośrednio u producenta!

 

Masz gwarancję jakości!

 

Czego potrzebujesz? Zadzwoń! Doradzimy!

 

Zajrzyj również na inne nasze aukcje!


Śrutowanie

Jeżeli pole informacji do sprzedającego jest puste, domyślnie wysyłamy słód śrutowany.

Śrutowanie słodów wykonujemy poprzez zgniatanie ziaren śrutownikiem gniotącym.

Dzięki temu znacznie ograniczamy ilość mąki i nie niszczymy łuski, tak potrzebnej podczas filtrowania zacieru.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl