Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Viking Malt

Słód karmelowy 30EBC 1kg Viking Malt (śrut/ziarno) - wyjątkowa treściwość

Przejdź do sekcji Opinie

 Słód karmelowy 30EBC 1kg Viking Malt (śrut/ziarno)

Słód karmelowy 30EBC od renomowanej słodowni Viking Malt to wysokiej jakości słód specjalny, produkowany w Polsce z dwurzędowego jęczmienia browarnego. Proces prażenia zielonego słodu w temperaturze do 200°C nadaje mu charakterystyczny, krystaliczny wygląd oraz bogaty profil smakowy.

 Właściwości:

  • Barwa: 30–40 EBC
  • Smak i aromat: delikatnie słodki, z nutami biszkoptowymi i ciasteczkowymi
  • Wpływ na piwo: wzmacnia złocisto-bursztynową barwę, poprawia pełnię smaku oraz stabilność piany
  • Zawartość enzymów: brak aktywności enzymatycznej

 Zastosowanie:

Idealny do szerokiej gamy stylów piwnych, takich jak:

  • Hefe-Weizen
  • Pale Ale
  • Oktoberfestbier
  • Vienna Lager
  • Red Ale
  • Brown Ale
  • Altbier

Zalecany udział w zasypie: do 15–20%

 Informacje dodatkowe:

  • Forma: ziarno lub śrut (prosimy o wybór opcji przy zakupie)
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Przechowywanie: w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
  • Alergeny: zawiera gluten
  • Uwaga: Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku jako surowiec do produkcji piwa. Nie jest to gotowy napój alkoholowy. Sprzedaż dotyczy wyłącznie surowców piwowarskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Słód karmelowy 30EBC Viking Malt to doskonały wybór dla piwowarów domowych i rzemieślniczych, pragnących dodać swoim piwom głębi smaku i atrakcyjnej barwy.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 8,90 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz śrutowany całe ziarno
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: Natychmiast

Opis

 Słód karmelowy 30EBC 1kg Viking Malt (śrut/ziarno)

Słód karmelowy 30EBC od renomowanej słodowni Viking Malt to wysokiej jakości słód specjalny, produkowany w Polsce z dwurzędowego jęczmienia browarnego. Proces prażenia zielonego słodu w temperaturze do 200°C nadaje mu charakterystyczny, krystaliczny wygląd oraz bogaty profil smakowy.

 Właściwości:

  • Barwa: 30–40 EBC
  • Smak i aromat: delikatnie słodki, z nutami biszkoptowymi i ciasteczkowymi
  • Wpływ na piwo: wzmacnia złocisto-bursztynową barwę, poprawia pełnię smaku oraz stabilność piany
  • Zawartość enzymów: brak aktywności enzymatycznej

 Zastosowanie:

Idealny do szerokiej gamy stylów piwnych, takich jak:

  • Hefe-Weizen
  • Pale Ale
  • Oktoberfestbier
  • Vienna Lager
  • Red Ale
  • Brown Ale
  • Altbier

Zalecany udział w zasypie: do 15–20%

 Informacje dodatkowe:

  • Forma: ziarno lub śrut (prosimy o wybór opcji przy zakupie)
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Przechowywanie: w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu
  • Alergeny: zawiera gluten
  • Uwaga: Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku jako surowiec do produkcji piwa. Nie jest to gotowy napój alkoholowy. Sprzedaż dotyczy wyłącznie surowców piwowarskich, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Słód karmelowy 30EBC Viking Malt to doskonały wybór dla piwowarów domowych i rzemieślniczych, pragnących dodać swoim piwom głębi smaku i atrakcyjnej barwy.

Opinie

5.00
Liczba ocen: 4
Oceń i opisz

Piotr 3k11

Bardzo dobry produkt oraz bez dopłaty za śrutowanie.

Polecane produkty