Słód MONACHIJSKI typ I - 25 kg
Słód MONACHIJSKI – Jest produkowany z wysokiej jakości jęczmienia, ze zbiorów bieżącego i poprzedniego roku żniwnego. Podstawowy słód do warzenia większości rodzajów ciemnych piw oraz whiskey. Świetnie nadaje się do piw zarówno górnej jak i dolnej fermentacji. Dodanie do zacieru słodu Monachijskiego powoduje zmianę barwy warzonego piwa na ciemniejszą w kierunku złotej i bursztynowej.
U nas słód możesz zamówić zarówno cały jak i śrutowany w tej samej cenie!
Czego potrzebujesz? Zadzwoń! Doradzimy!
Zajrzyj również na inne nasze aukcje!
Jeżeli pole informacji do sprzedającego jest puste, domyślnie wysyłamy słód śrutowany.
Śrutowanie słodów wykonujemy poprzez zgniatanie ziaren śrutownikiem gniotącym.
Dzięki temu znacznie ograniczamy ilość mąki i nie niszczymy łuski, tak potrzebnej podczas filtrowania zacieru.