Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Drożdże to podstawa fermentacji.
Wybierz te, które są najbardziej odpowiednie dla twoich potrzeb.
Drożdże Saflager S-23 dolna fermentacja
Drożdże S-23 - dolna fermentacja
Oryginalne drożdże szeroko stosowane w przemyśle głównie do stylów typu Lager.
Charakteryzują się wysokim kłaczkowaniem, co pozwala na osiągnięcie bardzo klarownego wyrobu gotowego.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Drożdże Saflager W34/70 dolna fermentacja
Drożdże W34/70 - dolna fermentacja
Oryginalne drożdże szeroko stosowane w przemyśle głównie do stylów typu Lager.
Charakteryzują się wysokim kłaczkowaniem, co pozwala na osiągnięcie bardzo klarownego wyrobu gotowego.
Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), czynnik rehydratacyjny
Zalecana temperatura fermentacji: 9-22°C (optymalnie 12-15°C).
Odfermentowanie: średnie
Masa netto: 11,5 g
Dozowanie: 1 saszetka na 10-15 litrów brzeczki. (przy nastawach powyżej 15 Blg zaleca się 2 saszetki na 15 l)
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Drożdże US-05 górna fermentacja
Drożdże US-05 - górna fermentacja
Szczep typu Amerykański Ale, produkujący dobrze zbilansowane piwa z niską zawartością dwuacetylu, smak czysty, rześkie odczucie końcowe na podniebieniu. Szczep ten formuje czapę drożdżową i tworzy dobrą zawiesinę w czasie fermentacji.
Składniki: Drożdże (Saccharomyces cerevisiae), czynnik rehydratacyjny
Zalecana temperatura fermentacji: 12-25°C (optymalnie 15-22°C).
Średnie odfermentowanie: 81%
Masa netto: 11,5 g
Dozowanie: 1 saszetka na 20-30 litrów
Po fermentacji wyrób należy leżakować w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Płatki dębowe MOCNO OPIEKANE 25g Francja
Francuskie płatki dębowe doskonale nadają się do postarzania domowych win i destylatów.
Dzięki użyciu płatków masz możliwość uzyskania efektów podobnych do leżakowania w beczce.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SAFALE S-04 drożdże górnej fermentacji
Drożdże Fermentis Safale S-04
Słynne drożdże angielskie, wybierane ze względu na dużą szybkość fermentacji i zdolności do wytwarzania bardzo zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie. Drożdże rekomendowane do produkcji szerokiego zakresu wyrobów typu ale. Szczególnie nadają się do wyrobu kondycjonowanego w beczkach i do fermentacji w zbiornikach cylindrycznostożkowych.
Kłaczkowanie i osiadanie: silne.
Odfermentowanie: średnie.
Dozowanie: 1 saszetka na 20-30 litrów
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SAFBREW S-33 drożdże górnej fermentacji
Drożdże Safbrew S-33 to specjalne drożdże górnej fermentacji, polecane do wielu stylów pszenicznych, zwłaszcza do belgijskich odmian białych i pszenicznych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
SAFBREW WB-06 drożdże górnej fermentacji
Drożdże WB-06 górna fermentacja do pszenicznych
Dostępność: brak towaru
22,40 zł