Słód KARMELOWY CRYSTAL 50 EBC 1kg Viking Malt

Słód KARMELOWY CRYSTAL 50 EBC 1kg Viking Malt
Słód KARMELOWY CRYSTAL 50 EBC 1kg Viking Malt

Jest to słód specjalny, o dużej ilości melanoidów, czyli związków barwnych powstających w wyniku syntezy cukrów i aminokwasów w wysokiej temperaturze. Jego dodatek w pewnym stopniu może być namiastką zacierania dekokcyjnego. Nadaje piwu lekki czerwony odcień oraz słodowo-chlebowy smak. Barwa około 60-80 EBC. Może stanowić do 20% zasypu. Stosuje się go w piwach w stylu: amber lager, dark lager, ale, scottish ale, red ale, amber ale, salvator a także bock i doppelbock.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,00 zł
szt.

Słód KARMELOWY CRYSTAL 400 EBC 1kg Viking Malt

Słód KARMELOWY CRYSTAL 400 EBC 1kg Viking Malt
Słód KARMELOWY CRYSTAL 400 EBC 1kg Viking Malt

Słód karmelowy 400 EBC Viking Malt

Słód karmelowy 400 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.

Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak piwa i pogłębia barwę trunku.

Stosowany do produkcji piw typu Dark Beer, Porter, Stout, Red Ale, Brown Ale, Amber, a także innych, gdzie chcemy uzyskać bardziej głęboką bursztynową lub miedzianą barwę.

Zakres barw dla tego typu słodu wynosi 350-450 EBC.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,00 zł
szt.

Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt

Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt
Słód KARMELOWY CRYSTAL 150 EBC 1kg Viking Malt

Słód karmelowy 150 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C.

Tak jak wszystkie słody karmelowe, po przełamaniu ukazuje krystaliczny charakter ziarna. Dodatek tego słodu dopełnia smak piwa i pogłębia barwę trunku.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,00 zł
szt.

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt

Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt

Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,00 zł
szt.

Słód barwiący 1200-1500 EBC 1kg

Słód barwiący 1200-1500 EBC 1kg
Słód barwiący 1200-1500 EBC 1kg

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 6,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl